Skapa en enkel Instagram-kampanj med tre snabba tips

Har du inga idéer eller kanske inte tid med en större kampanj på sociala medier? Lugn, här kommer tre snabba tips till en enkel kampanj på Instagram:

  1. Skapa en tagg. Vilka är ni? Vad vill du att kampanjen ska handla om? Vad ska folk göra på Instagram? Kanske #nuäterjagminpotatis Om du jobbar med potatis? Eller #vågaplatåskor om du säljer platåskor. Ja, du hör – det finns inga stopp bara en massa idéer.
  2. Skriv tävlingsregler – viktigt, viktigt. Med start-datum och slut-datum.  Och varför de ska tävla, såklart.
  3. Se till att taggen syns lite överallt – kom ihåg att tävlingen ska synas på flera olika plattformar som webb, reklamblad, i er mejlfot kanske? Nyhetsbrev osv

Sen är det bara att köra ut. 

Lycka till!

3 bra Instagram-kampanjer

  1. Madonna söker en personlig tränare (går förvisso i alla kanaler men jag hittade den på Instagram där hon är mycket aktiv)
  2. En fransk kampanj på Instagram för att lyfta alkoholmissbruk. Den fick mycket uppmärksamhet i hela Europa. Så enkel och så smart och det behöver inte vara svårare än så.
  3. #vågaprovalidl  – en kampanj jag själv var involverad i. Vi ville lyfta de anställda och deras arbetsmiljö och det faktum att anställda är de bästa ambassadörerna när du vill stärka ett varumärke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *